Weer geen Cultuur aan de Maas in Cuijk dit Jaar

 

Dit jaar zal er geen Cultuur aan de Maas plaatsvinden. Voor het tweede jaar op rij heeft het bestuur van Cultureel Hart Cuijk (CHC) het besluit moeten nemen om het evenement af te lasten.

Hoewel het aantal besmettingen gestaag lijkt te dalen en er steeds meer versoepelingen komen, is het voor CHC te vroeg om eind augustus al een groot cultuurfestival aan de Maas te organiseren. De coronapandemie is ook dan nog niet onder controle, de onzekerheid blijft (te) groot. De verwachting is dat maatregelen, zoals de anderhalve meter regel, van kracht zullen blijven. Dat zal bij een evenement in de openbare ruimte moeilijk te handhaven zijn. Bovendien zijn de artiesten, zeker de grotere gezelschappen, niet of nauwelijks in de gelegenheid om samen te repeteren. Er is gekeken naar de mogelijkheid om Cultuur aan de Maas in een kleinere vorm te laten plaatsvinden, maar er is nog veel onduidelijkheid over hoe het virus zich zal bewegen. De organisatie heeft zich er met pijn in het culturele hart bij neer moeten leggen: wéér geen Cultuur aan de Maas dit jaar.

Toch leeft er onder de bestuursleden de hoop dat er in het najaar kleinere activiteiten georganiseerd kunnen worden, zoals kunstexposities en muziekrecitals. Ook naar de Cultuurcafés wordt nog gekeken. Deze worden elk jaar op de laatste vrijdag van oktober, november en december in de Kansas gehouden en de hoop is dat ze dit jaar weer live plaats kunnen vinden. Vorig jaar zijn deze cafés online gehouden, en deze optie wordt ook voor dit jaar opengehouden. “Maar alleen als alles tegenzit. Het is onze wens om na de crisis zo snel mogelijk weer culturele ontmoetingen als de Cultuurcafés en Cultuur aan de Maas te organiseren. Zodat we straks samen kunnen genieten van kunst en cultuur”, aldus het bestuur.

 

Contact Info

Secretariaat van Stichting Cultureel Hart Cuijk

Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Mobiel  06-80125750
 

Sponsors