Logo cultureel hart cuijk

Cultuur aan de Maas 2023

op eerste zondag van september 2023

Klik voor info;  Cultuur aan de Maas in Cuijk

Het bestuur van stichting Cultureel Hart Cuijk onderzoekt momenteel of het mogelijk is haar achttiende Cultureel Festival, weer terug te plaatsen naar de laatste zondag van augustus in 2023, ondanks dat nu al  bekend is dat formule 1 in Zandvoort ook op deze dag gaat plaats vinden.

Onder het thema "Cultuur aan de Maas 2023,” zal deze Culturele Dag vol goede moed weer georganiseerd worden in samenwerking met de gemeente Land van Cuijk, het Centrum Management Cuijk en een aantal betrokken sponsoren. Het festival "Cultuur aan de Maas 2023," wordt zoals voorheen gehouden in het oude centrum van Cuijk, het loopt van de Protestantse Kerk tot in het Tuigleerstraatje en het hele gebied er tussen tot het Louis Jansen plein en de Maaskade.  De diverse culturele instellingen gelegen in het centrum van Cuijk zullen zich deze dag weer presenteren. Er komen weer optredens van dansgroepen, koren, orkesten en toneelgezelschappen uit onze grote gemeente Land van Cuijk.

Concerten, straattheater en liveoptredens van jong talent zullen van dit festival weer een complete Uitmarkt gaan maken. Als een lint tussen al deze activiteiten bieden kraamhouders van boeken en kunstwerken hun waar aan. Er zijn komen weer voldoende plaatsen beschikbaar voor deelname aan de boeken en kunstmarkt op deze dag.

Voor de Kraamhouders Boeken en Kunst volgen binnenkort weer de uitnodigingen voor deelname.

Ook voor de deelnemers met zang, muziek, theater, etc. worden de uitnodigingen spoedig verstuurd.

Binnenkort volgt op deze site de eerste concept informatie van de diverse optreedplekken, dit geeft alvast een indruk wat er op dit komende cultureel festival te gebeuren staat.

Voor meer info over de Culturele Dag 2023; 

Secretariaat Cultureel Hart Cuijk;
Mobiel: 06.80125750
Mail : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

 

Het bestuur van stichting Cultureel Hart Cuijk heeft na rijp beraad besloten haar achttiende Cultureel Festival, te organiseren op de eerste zondag van september in 2023. 

Onder het thema "Cultuur aan de Maas 2023,” zal deze Culturele Dag vol goede moed weer georganiseerd worden in samenwerking met de gemeente Land van Cuijk, het Centrum Management Cuijk en een aantal betrokken sponsoren. Het festival "Cultuur aan de Maas 2023," wordt zoals voorheen gehouden in het oude centrum van Cuijk, het loopt van de Protestantse Kerk tot in het Tuigleerstraatje en het hele gebied er tussen tot het Louis Jansen plein en de Maaskade.  

Tijdens deze achttiende editie van "Cultuur aan de Maas," komen er in de straten van het gehele festival terrein binnen het centrum van Cuijk vanaf 13.00 tot 17.00 uur, optredens van muziekgezelschappen,  koren, en zijn er verder optredens van theater gezelschappen, de gilden van de voormalige gemeente Cuijk, zij verzorgen bv. het vendelzwaaien en het kruisboog schieten. Er wordt momenteel onderhandeld om enkele van de waardevolle archeologische vondsten uit de Grotestraat te laten zien en erbij te vertellen over het vroegere rijke Romeinse Leven in de omgeving van Cuijk.

Aan de Grotestraat komt voor de jeugd weer een speciale attractie in de vorm van een circus, waar zij een aantal acts kunnen aanschouwen en worden er workshops gegeven waarin deze acts aan de jeugdige bezoekers worden geleerd en door hun daar beoefend kunnen worden .

De diverse culturele instellingen zoals het Cuijks Archief, Museum Ceuclum, Archeologie Cuijk, etc. gelegen in het centrum van Cuijk, veelal gesitueerd in de Cultuurstraat zullen zich deze weer presenteren . Dit alles gelardeerd met optredens van toneelgezelschappen, dansgroepen, koren en orkesten uit de nu grote gemeente Land van Cuijk.

Concerten, straattheater en liveoptredens van jong talent zullen van dit festival weer een complete Uitmarkt gaan maken. Als een lint tussen al deze activiteiten bieden kraamhouders van boeken en kunstwerken hun waar aan. Er zijn komen weer voldoende plaatsen beschikbaar voor deelname aan de boeken en kunstmarkt op deze dag.

Voor de Kraamhouders Boeken en Kunst volgen binnenkort weer de uitnodigingen voor deelname.

Ook voor de deelnemers met zang, muziek, theater, etc. worden de uitnodigingen spoedig verstuurd.

Binnenkort volgt er op deze site de eerste concept informatie van de diverse optreedplekken, dit geeft alvast een indruk wat er op dit komende cultureel festival te gebeuren staat.

Overhandiging bij het Gemeentekoningschieten van de gilden uit de gemeente Cuijk van het afscheidscadeau aan stichting Klaartje Derks uit Beers en de gezamenlijke gilden uit de gemeente Cuijk door Leo Schoots.

Op zondag 28 maart a.s. vindt in de Kloosterhof te Beers de jaarlijkse kunstmarkt plaats.

Sinds juni 2009 vindt er overleg plaats over de opvolging van de ‘Culturele Route’ in het centrum van Cuijk. Aan dat overleg nemen naast de Gemeente Cuijk en het bestuur van Cultureel Hart Cuijk ook enkele culturele instellingen deel. Resultaat van dit overleg is o.a. de aanbieding aan alle Instellingen die participeren in het CHC van het schildje van de Stichting. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om via de ANWB (voor monumenten) of voor andere culturele instellingen via de gemeente Cuijk een tekstbord aan te vragen. Ook wordt nagedacht over het plaatsen van Routeborden bij de invalswegen van de Gemeente Cuijk. Daarvoor zouden de bestaande Info-borden kunnen worden gebruikt.

Tijdens de Algemene Ledenvergadering van 22 november 2010 is afgesproken dat alle culturele instellingen op de hoogte gebracht worden van de verdere ontwikkelingen rond deze bebording. Er zal dan een ‘meekijkmoment’ worden vastgesteld.

   

Info over de Culturele Dag 2011 Info

Secretariaat : Cultureel Hart Cuijk    
Graaf Hermanstraat 18
5431 GS Cuijk        

 0485-318337
 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 www.cultureelhartcuijk.nl