Wim Hillenaar nieuwe burgemeester gemeente Cuijk.

De plaatsvervangend kabinetchef van de Commissaris van de Koningin in de Provincie Noord-Brabant heeft bekend gemaakt dat de heer Wim Hillenaar bij Koninklijk Besluit van 5 januari 2010, met ingang van 1 februari 2010 is benoemd tot burgemeester van de gemeente Cuijk.

Op 7 december 2010 heeft de gemeenteraad van Cuijk in een besloten vergadering het besluit genomen om de heer mr. W.A.G. (Wim) Hillenaar bij de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties voor te dragen als de nieuwe burgemeester van Cuijk. Dit met het oog op de definitieve vervulling van de vacature die in februari 2010 ontstond door het vertrek van burgemeester L.M. Schoots.

De heer Hillenaar is geboren op 16 juli 1968. Sinds 1991 heeft hij ruime ervaring opgedaan op bestuurlijk en juridisch terrein. Op dit moment is hij werkzaam als managing consultant bij de adviesgroep Openbaar Bestuur en Veiligheid van het bureau Berenschot. Daarvoor werkte hij ruim acht jaar voor de gemeente Rotterdam, laatstelijk als afdelingshoofd Kennis & Handhaving van de directie Veiligheid van de Bestuursdienst. In die functie was hij de eerste adviseur van de Rotterdamse burgemeester op het gebied van Openbare Orde en Veiligheid.
Tussen 1996 en 1999 werkte hij bij de Vereniging van Nederlandse Gemeenten, alwaar hij zich onder meer bezighield met het Integraal Veiligheidsbeleid. Van 1992 tot 1996 was hij werkzaam in de advocatuur op het gebied van bestuursrecht, ruimtelijke ordening en milieurecht en van 1991-1992 was hij jurist bij de directie personeel van de Koninklijke Landmacht.

De heer Hillenaar is sinds 2002 lid van de gemeenteraad van Gouda. Hij is daar voorzitter van de CDA-fractie.

De heer Hillenaar is gehuwd en heeft drie kinderen. De gemeenteraad van Cuijk is van mening dat de heer Hillenaar voldoet aan de profielschets die in mei van dit jaar door de raad is vastgesteld. Opmerkelijke bijkomstigheid is dat hij als zoon van de voormalige burgemeester Hillenaar van de gemeente Boxmeer (1972-1992) historische banden heeft met het Land van Cuijk.

Contact Info

Secretariaat van Stichting Cultureel Hart Cuijk

Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Mobiel  06-80125750
 

Sponsors

Plattegrond