Tentoonstelling in het Poortgebouw klooster St. Agatha

Vanaf zondag 11 april 2010 is het poortgebouw van het klooster in Sint Agatha als bezoekerscentrum geopend. Dankzij de inzet van velen hebben we dit monumentale gebouw kunnen restaureren en inrichten.  

 

In het bezoekerscentrum kunt u een tentoonstelling bekijken over (de geschiedenis van) het kruisherenklooster en over het Erfgoedcentrum Nederlands Kloosterleven, dat sinds 2006 in het klooster gevestigd is. 

Vanaf 11 april zullen bezoekerscentrum en de kloosterkerk, waarvan het interieur is vernieuwd, toegankelijk zijn, op iedere woensdag, donderdag, vrijdag en zondag tussen 11:00 en 16:00 uur. 

Fietsers, wandelaars of andere passanten kunnen terecht voor een kop koffie of thee, het bekijken van de tentoonstelling en voor informatie over klooster, erfgoedcentrum en omgeving.

In de kloostertuin kunt u een spirituele route volgen, met gedachten en overwegingen uit de kloostertraditie van Nederland. De kloostertuinen zin alle dagen toegankelijk tussen zonsopgang en zonsondergang.

Meer informatie over het bezoekerscentrum kunt u vinden op de website: www.erfgoedkloosterleven.nl

 

                    poortgebouw

 

 

 

 

Info over de Culturele Dag 2010 Info

Secretariaat : Cultureel Hart Cuijk    
Graaf Hermanstraat 18
5431 GS Cuijk        

 0485-318337
 infoDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 www.cultureelhartcuijk.nl

Contact Info

Secretariaat van Stichting Cultureel Hart Cuijk

Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Mobiel  06-80125750
 

Sponsors

Plattegrond