Nieuwe website voor het Erfgoedcentrum voor Nederlands Kloosterleven in St. Agatha

 

Nieuwe website voor het Erfgoedcentrum voor Nederlands Kloosterleven in St. Agatha.

In het oude Kruisherenklooster van St. Agatha brengen tientallen orden en congregaties uit heel Nederland hun erfgoed bijeen: archieven, boeken en kloosterlijke voorwerpen. Het erfgoed getuigt van de activiteiten van paters, broeders en zusters door de eeuwen heen, in Nederland en in de missielanden.

 

De studiezaal van het centrum is op donderdagen en vrijdagen toegankelijk voor onderzoekers. Op deze dagen worden, op afspraak, ook rondleidingen gegeven aan groepen.   

Klooster Sint Aegten is medio 2006 officieel geopend na een ingrijpende verbouwing op het klooster­terrein. De collecties van het erfgoedcentrum worden sinds 2006 opgebouwd. Ongeveer de helft van de deelnemende kloostergemeenschappen heeft al erfgoed naar Sint Agatha overgebracht. Het centrum beheert inmiddels 2,5 km archiefmateriaal, ca. 30.000 publicaties in de bibliotheek en ca. 3.000 historische objecten. Inventarissen en catalogi zijn vanaf 10 december toegankelijk via deze nieuwe website www.erfgoedkloosterleven.nl  , de oude website blijft voorlopig ook nog bestaan.

Info over de Culturele Dag 2009 Info

Secretariaat : Cultureel Hart Cuijk    
Graaf Hermanstraat 18
5431 GS Cuijk        

 0485-318337
 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 www.cultureelhartcuijk.nl

Contact Info

Secretariaat van Stichting Cultureel Hart Cuijk

Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Mobiel  06-80125750
 

Sponsors

Plattegrond