De Cultuurprijs 2009 van de gemeente Cuijk is gewonnen door de spelersgroep ‘Weg van mijn wijk’

In totaal waren er zeven personen/instellingen genomineerd. “De spelersgroep 'Weg van mijn Wijk' heeft een culturele prestatie neergezet waar velen van binnen en buiten de Valuwe van genoten hebben.

In scènes die voor ieder herkenbaar waren werd het leven van alledag in een multiculturele wijk geschetst. Op die manier is spelenderwijs een belangrijke bijdrage geleverd aan het revitaliseringsproces en het zou mooi zijn als dit aanleiding zou geven voor meer begrip voor de verschillen in de wijk en vooral ook meer zicht zou geven op de overeenkomsten tussen de verschillende groepen. Een initiatief dat voor de wijk behouden moet blijven en in andere wijken navolging verdient”, aldus de jury.

Over de winnaar van de aanmoedigingsprijs schrijft de jury: “Het initiatief van Haps’ Heem om de heemkunde in Haps nieuw leven in te blazen is uitgemond in een boek, waarmee alles over Haps wel gezegd schijnt te zijn. En niet alleen over Haps. Er worden vele verbindingen gelegd met de wijde omgeving. Daarmee is het uitkomen van dit boek een gebeurtenis van groot historisch en cultureel belang voor de gemeente Cuijk en het Land van Cuijk."


Info over de Culturele Dag 2010 Info

Secretariaat : Cultureel Hart Cuijk    
Graaf Hermanstraat 18
5431 GS Cuijk        

 0485-318337
 infoDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 www.cultureelhartcuijk.nl

Contact Info

Secretariaat van Stichting Cultureel Hart Cuijk

Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Mobiel  06-80125750
 

Sponsors

Plattegrond