Ger Graat ontving de Cuijkse gemeentelijke onderscheiding ‘De Bronzen Leeuw’

Ger Graat ontving de Bronzen Leeuw vanwege zijn jarenlange inzet voor de gemeenschap van Cuijk op cultureel gebied. Met name voor het behoud van de geschiedenis van deze regio heeft hij veel werk verzet.

Ger Graat was ook een aantal jaren secretaris van stichting Cultureel Hart Cuijk. Sinds 1990 houdt Graat zich in het BHIC bezig met archiefonderzoek. Vanaf 1995 is hij wekelijks te vinden in de pastorie van de Sint Martinuskerk. Daar schoont hij het archief op en sorteert het, waarna hij het overbrengt naar het Brabants Historisch Centrum.

Ook in het erfgoedcentrum van Sint Aegten in het Kruisherenklooster in Sint  Agatha verricht hij archief- onderzoek en leidt hij groepen rond. Ook werkt hij hier aan de vertaling van een Latijns boek. Graat is verder auteur van het boek ‘400 jaar Parochie en 100 jaar kerk van Haps’, is gedurende meer dan 20 jaar vrijwilliger bij museum Ceuclum en heeft een grote bijdrage geleverd aan de activiteiten rond herdenking van 700e sterfjaar van Jan van Cuijk.

Info over de Culturele Dag 2010 Info

Secretariaat : Cultureel Hart Cuijk    
Graaf Hermanstraat 18
5431 GS Cuijk        

 0485-318337
 infoDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 www.cultureelhartcuijk.nl

Contact Info

Secretariaat van Stichting Cultureel Hart Cuijk

Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Mobiel  06-80125750
 

Sponsors

Plattegrond