Cultuur aan de Maas Internationaal groot succes

De 10e editie van het festival Cultuur aan de Maas op zondagmiddag 25 augustus 2013 is een groot succes geworden. Een groots programma onder een heerlijk nazomer zonnetje zorgde er voor dat vele duizenden bezoekers naar het oude centrum van Cuijk kwamen.

Tijdens het 2e lustrum van Cultuur aan de Maas waren zes jumelagesteden van de gemeente Cuijk aanwezig. Zij presenteerden culturele aspecten van hun stad of land. Daarnaast stonden optredens op maar liefst 15 podia gepland. Muziek, zang, dans en toneel waren volop te bewonderen. Een record aantal boeken / kunstkramen zorgden voor een gezellige sfeer. Ook de culturele instellingen in het festivalgebied hadden veel aanloop en konden zich verheugen op geïnteresseerde bezoekers.

Tijdens het festival werd de vernieuwde Maasboulevard geopend en ontving vader Fanoembi de 5e Bronzen Merlet die toegekend werd aan zijn in februari 2013 overleden zoon Sias Fanoembi.

Het bestuur van Stichting Cultureel Hart Cuijk en de werkgroep Cultuur aan de Maas bedankt ieder die meegewerkt heeft aan het welslagen van dit evenement.

De 11e editie staat voor zondag 31 augustus 2014 op het programma

 

Binnenkort verschijnt hier de foto collage over de culturele dag 2013