Cultuur aan de Maas Internationaal 2013

Tijdens het tweede lustrum van het Cuijkse Cultureel Festival Cultuur aan de Maas zullen de toeschouwers ogen en oren tekort komen. Weer biedt de organisatie meer podia en optredens dan in voorgaande jaren en daarnaast laten zeker honderd buitenlandse gasten van zich horen en zien op diverse plekken in het oude centrum van Cuijk. Maar liefst zes van de acht Cuijkse jumelagesteden zijn vertegenwoordigd met zang, dans, muziek en andere culturele uitingen.

Het evenement Cultuur aan de Maas 2013 vindt plaats op zondag 25 augustus van 12.00 – 17.00 uur. De optredens op de diverse podia beginnen om 13.00 uur; de kunst- en boekenmarkt om 12.00 uur. Het festival is gratis te bezoeken.

Een bijzonder moment zal zeker de opening van de vernieuwde Maasboulevard en het gebied rond de Martinuskerk / Museum Ceuclum zijn. Het gemeentebestuur van Cuijk wil de officiële ingebruikname van het gebied koppelen aan het festival Cultuur aan de Maas 2013. In aanwezigheid van vele cultuurliefhebbers en andere genodigden zal om 13.00 uur op het plein voor het Museum Ceuclum de opening plaatsvinden.

De vijfde Bronzen Merlet – de jaarlijkse prijs voor Cuijkse kunstenaars die zich ook buiten hun woonplaats op cultureel gebied gemanifesteerd hebben – wordt dit jaar postuum toegekend aan de overleden kunstenaar Sias Fanoembi. Vorig jaar al legde de organisatie vast dat deze markante beeldhouwer tijdens de viering van het tweede lustrum de Cultuurprijs in ontvangst zou nemen. Helaas overleed Sias Fanoembi in februari van dit jaar. Toch wil de Cuijkse culturele gemeenschap hem herdenken met deze 5e Bronzen Merlet uit het wapenschild van ridder Jan van Cuijk.

In het oude centrum van Cuijk zijn tijdens Cultuur aan de Maas Internationaal alle musea, culturele instellingen en cultuur gerelateerde winkels en galeries geopend en gratis te bezoeken. Tevens zijn vele tientallen boeken – en kunstkramen aanwezig. Op het festivalgebied heeft de organisatie een vijftiental podia geplaatst.

 Bekijk;

Optredens Cultuur aan de Maas, Internationaal

Programma Cultuur aan de Maas, Internationaal

Poster_CadMI_2013

Folder CadMI 2013