Bidden, werken en wonen, bladeren door het Nederlandse kloosterleven

De opening van de expositie is een volgende stap in de opbouw van het Erfgoedcentrum. Na de start van het centrum in 2006 en de opening van een Bezoekerscentrum in 2010 is er de afgelopen jaren gewerkt aan de inrichting van een expositieruimte op de begane grond van het Erfgoedcentrum. Een groot aantal kloostergemeenschappen, vrijwilligers, medewerkers en de vriendenkring van het centrum hebben hieraan hun bijdragen geleverd. We zijn blij dat we met een officiële opening het resultaat van al die bijdragen kunnen onderstrepen.

De openingsbijeenkomst vindt plaats op zaterdag 7 september 2013 om 16.00 uur in de Kloosterkerk.

 Op zaterdag 7 september wordt er vanaf 15.30 koffie/thee geschonken voor de genodigden in het Bezoekerscentrum op het kloosterterrein. Om 16.00 uur begint het programma in de Kloosterkerk. Enkele sprekers zullen vertellen over de opbouw en de betekenis van de expositie: pater Cor Rademaker ss.cc (oud-voorzitter van Stichting Erfgoed Nederlands Kloosterleven), de heer Jan van Laarhoven (die als museumexpert bij droeg aan de vormgeving van de tentoonstelling) en de heer Wim Hillenaar (burgemeester van Cuijk). Tussendoor zijn er intermezzo's met foto's en muziek. Na afloop bezoeken we de tentoonstelling en brengen een toost uit op deze mijlpaal.

De stichtingsbesturen Erfgoed Kloosterleven nodigen bezoekers voor deze expositie gaarne uit om in de weken na de opening de expositie te komen bekijken.

U kunt ons bellen of een e-mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..  We hopen dat we u na 7 september welkom mogen heten!