Cultureel aan de Maas gaat Internationaal bij de tweede lustrum

De viering van het tweede lustrum van Cultuur aan de Maas wordt niet alleen groots gevierd, maar krijgt ook een internationaal tintje. Op zondagmiddag 25 augustus 2013 presenteren zich afgevaardigden van de Cuijkse Jumelage steden, waarmee de gemeente vriendschapsbanden onderhoudt.

 

 

Het Tsjechische Prerov, drie van de vijf steden uit Stichting Linden – groet – Linden en het Engelse Maldon zullen ieder op hun eigen wijze vertegenwoordigd zijn. Heel bijzonder is de komst van een culturele delegatie uit het Chinese Jintan. Via de Stichting Cuijk – Jintan Twin City en Teeuwissen Products BV is het gelukt om ook die Jumelagestad naar Cuijk te halen. Nog nooit waren nagenoeg alle Jumelagesteden op één moment samen in Cuijk en daarom zet de werkgroep Cultuur aan de Maas 2013 o.l.v. Stichting Cultureel Hart Cuijk zich daarvoor heel speciaal in.

De tiende uitvoering van dit Culturele Festival speelt zich ook dit jaar af in het oude centrum van Cuijk. Naast de vele bestaande Culturele Instellingen presenteren zich diverse muziekgezelschappen, koren, theatergroepen en kunstenaars aan het publiek. Heel bijzonder wordt dit jaar de Kerkstraat, die omgedoopt wordt tot een Jazz – street met veel optredende Jazz groepen. Voor het eerst ook zullen de bezoekers van deze culturele manifestatie kennis kunnen maken met een feestelijke en vernieuwde Maasboulevard en met het Museumplein voor Museum Ceuclum.

Tussen al dit cultuur- en kunstvertoon rekent de organisatie op de komst van een vijftigtal kraamhouders met boeken en kunstvoorwerpen. Opgave voor deze markt is nog mogelijk via mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , dan wordt u meer informatie verstrekt en het inschrijfformulier 2013 toegezonden.

(Verdere inlichtingen zijn te verkrijgen bij: Herman van Rhee 0485 315904 / 06 41759240)

 

Dit jaar bij Cultuur aan de Maas weer iets nieuws nl.  een Open Podium voor nieuw talent.  Vooral voor de jeugd de kans om zich te presenteren aan een geïnteresseerd publiek, 

want je hebt talent en je moet alleen nog maar ontdekt worden.  Wat kun je?  Je danst of je zingt of je hebt een geweldige toneelact.

Laat het zien op zondagmiddag 25 augustus 2013 op het Open Podium tijdens Cultuur aan de Maas in het centrum van Cuijk.

 

Je kunt je hiervoor opgeven bij:  Peter Schouten,  06-53176823,  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bekijk hier de Flyer