Subsidie Prins Bernhardfonds en Buurtcultuurfonds

Het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord Brabant en het Buurtprojectfonds van Noord Brabant heeft toegezegd gezamenlijk een bijdrage van €  8000,00 te leveren voor het unieke Cuijkse Buurtproject DwarsDeurCuijk.
In dit project kunnen inwoners van de gemeente Cuijk die het leuk vinden om sámen met anderen een deel van een kunstwerk te maken, meedoen aan het kunstontmoetingsproject Dwars Deur Cuijk.
Het idee is om verspreid over de hele gemeente in kleine groepjes tegelijk creatief aan de slag te gaan. “Er kan zo op meerdere gebieden gezamenlijk iets moois ontstaan”.
  
Foto Fatma Sahinturk
Deelnemers gaan aan de slag met gebruikte deuren om die dusdanig te bewerken dat ze een kunstwerk vormen. De deuren kunnen met alle mogelijke materialen en technieken worden bewerkt. Met hout, verf, glas, stof, metaal, papier en allerhande voorwerpen.
Van het hele proces worden foto’s gemaakt en een fotoboek samengesteld waarin de deuren en de makers van het kunstwerk te zien zijn. Bij elkaar vormen de deuren één groot kamerscherm dat in het gemeentehuis en later her en der in de gemeente Cuijk tentoongesteld wordt.

Iedereen kan zich voor het project opgeven. Jong én oud.  “De opzet van Dwars Deur Cuijk is om mensen bij elkaar te brengen Door samen te werken aan een project zal een aantal verrassende panelen ontstaan. Dit alles onder deskundige begeleiding van de Cuijkse kunstenares Mirjam Verheijen.”

“Het mes snijdt hier niet aan twee maar aan drie kanten: ontmoeten, creëren en hergebruiken. Het is de bedoeling dat mensen van divers pluimage elkaar vinden en sámen een ontwerp maken. Het zou prachtig zijn als mensen uit alle lagen van de bevolking zich aanmelden; inwoners van de kerkdorpen, senioren, huisvrouwen, mede-landers, artiesten (of zij die denken dat ze het zijn) en natuurlijk jeugd. Dan kan veel moois ontstaan.” Als slagroom op de taart wordt het kunstwerk ingezonden voor de jaarlijkse wedstrijd Culturele Hoofdstad van Europa.
Voor meer info: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of tel 0485-312053 of via www.cultureelhartcuijk.nl.