DwarsDeurCuijk van start met foto-expositie

Leerlingen van het Merletcollege geven met een foto-expositie, die op 24 januari j.l. is geopend, in de hal van het gemeentehuis in Cuijk een kijkje achter hun eigen voordeur.

De leerlingen van 3-VMBO maakten de foto’s als officiële start van het  kunst-ontmoetingsproject DwarsDeurCuijk.

 

Wethouder Vervoort heeft de foto-expositie die tot en met vrijdag 24 februari te zien zal zijn geopend en de hieraan verbonden prijzen uitgereikt.

 

                  

 

      

 

Met de foto-expositie geven de leerlingen van het Merletcollege het startsein voor dit project. Met hun foto’s laten zij zien dat kunst voor iedereen is, dat iedereen er met beperkte middelen in zijn of haar eigen omgeving mee bezig kan zijn. Dat is ook de achterliggende gedachte van DwarsDeurCuijk: iedereen wordt uitgenodigd om mee te doen, ongeacht leeftijd of achtergrond. Deelnemers hoeven niet handig te zijn, de aangereikte technieken zijn eenvoudig en laagdrempelig. Het project is bedoeld om inwoners van Cuijk, Sint Agatha, Linden, Vianen, Beers, Katwijk en Haps dichter bij elkaar te brengen. De deelnemers moeten daarom wonen binnen de gemeente Cuijk.

 

Deelname is gratis. Twee tot drie dagdelen zijn er nodig om een kant van de deur te bewerken. Wie wil kan daarna nog eens twee of drie dagdelen aan de andere kant van de deur werken. Van de deelnemers wordt  wel gevraagd restmaterialen en/of voorwerpen mee te nemen die op de deuren aangebracht kunnen worden. Tijdens de foto-expositie staan de voorbeelddeuren in de hal van het gemeentehuis.

 

De dagdelen waarop aan de deuren gewerkt kan worden, worden zoveel mogelijk bepaald in overleg met de deelnemers. Op verschillende plaatsen in de gemeente is werkruimte beschikbaar. Aanmelden kan op de informatiebijeenkomsten of per e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

De foto’s van de voordeuren en de achterliggende interieuren verwijzen naar het thema van het kunstproject DwarsDeurCuijk. Daarvoor gaan inwoners van Cuijk dit voorjaar in kleine groepen gebruikte deuren uit sloopwoningen bewerken tot een groot kamerscherm. Op de deuren brengen zij tot uitdrukking hoe hun leven achter de voordeur eruit ziet en hoe zij zich presenteren naar de buitenwereld. Het kunstwerk als geheel heeft als thema: de kunst van het samenleven.