Forse Subsidie van het Oranje Fonds voor het Buurtkunst Project Dwars Deur Cuijk

In samenwerking met het Stichting Cultureel Hart Cuijk, Integratie medewerkster Carlien de Witte van Welzijnsorganisatie Radius en Beeldend Kunstenares Mirjam Verheijen is het Buurt Kunst Project ‘Dwars Deur Cuijk’ bedacht, verder ontwikkeld en onlangs definitief in een eerste fase van start gegaan.

 

Het Oranje Fonds heeft inmiddels toegezegd dit Kunst Project ‘Dwars Deur Cuijk’ als een bijzonder initiatief te ondersteunen met een subsidie van maximaal tien duizend euro.

 

Het Oranje Fonds is het grootste Nationale Fonds op sociaal gebied. Jaarlijks besteden ze ruim € 30 miljoen aan deze doelstelling, waarvan ruim € 25 miljoen aan directe financiële bijdragen aan bijna 5000 sociale initiatieven in Nederland en in het Caribische deel van het Koninkrijk. 

Het Oranje Fonds wil de betrokkenheid in de samenleving optimaal bevorderen.

Door hun steun ontmoeten mensen elkaar of vinden zij een nieuwe plek in de maatschappij.

 

Dwars Deur Cuijk is een kunstproject van de Stichting Cultureel Hart Cuijk, in samenwerking met Radius Cuijk en kunstenares Mirjam Verheijen, dat letterlijk een inkijk geeft in het leven van de inwoners van Cuijk, Beers, Linden, Katwijk, St. Agatha, Haps en Vianen.

                                            Het project start vanaf 24 januari 2012.

Deelnemers werken in kleine groepjes samen aan het bewerken van een gebruikte deur. Uiteindelijk maken we samen een groot kamerscherm van de bewerkte deuren. Dat gesamtkunstwerk krijgt plekken binnen de gemeente Cuijk.

                                                     Doe Mee

Meld je aan en leer nieuwe mensen kennen door twee tot drie avonden samen creatief bezig te zijn. Ontdek nieuwe technieken of laat anderen zien waar jij goed in bent. 

De dagdelen waarop aan de deuren gewerkt kan worden, worden zoveel mogelijk bepaald in overleg met de deelnemers. Op verschillende plaatsen in de gemeente is werkruimte beschikbaar. Aanmelden kan op de informatiebijeenkomsten of per e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  of bij Mirjam Verheijen (kunstenares)

mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.