Tiende editie Cultuur aan de Maas in 2013

Voorbereidingen  "CULTUUR AAN DE MAAS, INTERNATIONAAL"  zijn weer gestart.

Voor de fijnproevers van kunst en cultuur zal op zondag 25 augustus 2013, in het centrum van Cuijk veel te genieten zijn. Door de werkgroep "Cultuur aan de Maas 2013" wordt flink nagedacht om met een aantal culturele verrassingen te komen. Als thema staat voor deze Culturele Dag 2013 "Cuijk Cultuur Internationaal" centraal.

 

Tijdens deze tiende editie van het festival zal Cultuur Internationaal dus centraal staan. Cultureel Hart Cuijk heeft het plan bedacht om de jumelage steden van de gemeente Cuijk bij onze feestelijkheden van het tweede lustrum te betrekken. Gedacht hierbij is aan de zes Lindens (resp. Belgie, Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk en Spanje) Prerov in Tsjechie, Maldon in Engeland en Jintan in China. Het is de bedoeling uit bovengenoemde steden een culturele afvaardiging uit te nodigen om zich op zondag 25 augustus tijdens de tiende editie van Cultuur aan de Maas, Internationaal te presenteren.

Maar ook aan de andere plaatselijke of regionale muziekale presentaties wordt volop aandacht geschonken. Op diverse podia proberen zij de bezoekers te boeien en te verrassen.

 

Zo biedt het oude centrum van Cuijk verrassende plekjes, gebouwen, tuinen en terrassen die zich graag op deze midaag tonen. Wat te denken aan het nieuw aangelegde gebied rond de Martinuskerk, deBeeldentuin, maar ook zullen (tijdelijke) expositieruimtens te bezoeken zijn. De kunst / boekenmarkt zal zeker veel aandacht krijgen

Tussen al deze extra’s door staan de Culturele Instellingen op de route van Cultuur aan de Maas, Internationaal 2013 voor de bezoekers vanaf 12.45 uur klaar wanneer beiaardier Marcel Siebers met het bespelen van het carillon de Cuijkse Uitmarkt opent.

Tot 17.00 uur is er volop te genieten zoals voorgaande jaren (zie foto).