Artquilts en Meet & Greet bij BiblioPlus Cuijk

Vanaf woensdag 4 augustus presenteren Truus Van de Goor, Henny Frederix en Monique Hebinck hun quiltwerken bij BiblioPlus. Deze expositie is gedurende 2 maanden te bezichtigen in de expositie- en stilteruimte van de bibliotheek in Cuijk.

In samenwerking met Cultureel Hart Cuijk (CHC) en BiblioPlus is er op 7 augustus van 15.00 tot 16.30 uur de mogelijkheid om in gesprek te gaan met de exposanten, en meer te horen over hun bijzondere werk. Bezoekers kunnen tijdens deze Meet & Greet kennismaken met het gevarieerde aanbod en een praatje maken met de aanwezige kunstenaars. De middag wordt opgeluisterd door het duo Buurband.

Initiatiefneemster Myriam Franse vertelt: “deze toegepaste kunstvorm is al eeuwen in vele culturen opgenomen, niet alleen door de Amish in Amerika, ook in Europa. Al in de vroege Middeleeuwen zijn er quilts gemaakt waarop volkslegendes visueel terug te lezen zijn.”.

Artquilten is voor alle drie de exposanten een passie; de zoektocht naar het juiste arrangement, het patroon, de juiste kleurschakeringen.. De omgeving, de natuur of architectuur vormen een oneindige bron van inspiratie van quiltpatronen. “De liefde voor het Artquilten is zichtbaar in het tentoongestelde werk”, aldus Myriam Franse.

Vanwege de geldende Coronamaatregelen is vooraf aanmelden voor de Meet & Greet verplicht. Dit kan via www.biblioplus.nl/agenda